Translate

dijous, 15 de maig del 2014

Un Problema de educació?

Hi ha molta informació de com deu ser l’educació, de cóm o no deu impartir-se, de qui deu donar-la però no de cóm la instauració de uns valors o altres poden influenciar als alumnes des de menuts per a que no es convé en delinqüents de majors.
Desprès de veure un documental anomenat ” Un problema de educacion” que parla sobre els problemes que de l’ensenyança  vist fins al punt de vista dels professors, pares i alumnes. Aquest documental deixa testimonis molt impactants sobre professors agredits i humiliats  per alumnes, alumnes orgullosos per el seu nefast comportament acaçant als alumnes i als professors provocant en ells situacions de abandó escolar i professional respectivament.
Per el que he pogut veure i entendre estos alumnes es comporten de eixa manera per el fet de aconseguir el respecte dels demes i de poder ser el meu “guay” de la classe o del grupet de amics però el que realment aconsegueixen es que tant els alumnes com els professors tinguen por de retraure-li els seus comportaments per les conseqüències posteriors.
Un dels problemes que he pogut observar es que molts professors parlen del encobriment que fan els pares als comportaments dels seus fills e inclús arribar a defendre als fills amb violència tant física com verbal contra el professor amb el que esta tractant. Molts de aquestos professors el que pensen es que els pares i mares dels alumnes problemàtics no intenten formar educativament al seu fill/a si no que els donen tot el que volen per a estar mes “tranquils” en la seua consciència moral i que ja quan vagen a la institució publica els eduquen allí. Aquests tipus de pares sols veuen com a l’única solució per a educar-los el de enviar-los a un internat.
Respecte a aquest documental, el que jo pense es que des de menut els pares tenen que inculcar als fills/es tots aquestos valors: El respecte, la tolerància, civisme, solidaritat, treball mitjançant la organització, amistat i generositat. En la meua opinió si s’aconsegueix inculcar aquestos valors als fills/es es formarà una bona base no per a ser un bon alumne/a, si no per a ser una bona i gran persona.  

Vos deixe amb el documental que no te ningun desperdici.

Part 1


Part 2



1 comentari:

  1. Cuando he visto la parte del absentismo he recordado que nosotros en el polideportivo de Silla sufrimos ese problema. Tenemos un instituto cerca y cuando los chavales y chavalas se pelan las clases, aparecen por allí. Nosotros tenemos la orden de avisar al educador social del ayuntamiento y en casos más graves a la policía local.
    Hay que cambiar muchas cosas en la educación para recuperar a estos no-estudiantes.

    ResponElimina