Translate

dilluns, 19 de maig del 2014

Medi ambient i educació


El tema del qual vaig a tractar i parlar en aquest post es en la educació que estem rebent front al medi ambient. El medi ambient compren tot allò natural creat per el curs natural de la vida al llarg de milions de anys  i que afecta al tots els essers vius. El factor mes important que pot afectar de manera directa e indirecta en el medi ambient es l’esser humà.
Per una banda l’esser humà ,per desgracia, viu en aquest mon com si ne tinguérem un altre per a viure, es a dir, les persones som molt cruels amb el medi ambient ( tala indiscriminada de arbres, matança brutal de especies encaminant-les cap a l’extinció, contaminació de l’aigua, canvi climàtic ...) i no ens donem conter de que totes aquestes activitats ens passaran factura tant a curt com a llarg termini. En la meua opinió el que te que fer l’educació es ensenyar a totes les persones a conviure amb el medi ambient sense provocar-li cap tipus de dany, ja que, al cap i a la fi ens afecta i molt.
En els mitjans de comunicació un dels problemes mes importants sobre el medi ambient del qual es parla molt es sobre el canvi climàtic ( variació global del clima de la terra). Aquest problema es causat en major mesura per la influencia de l’esser humà i tota la contaminació de CO2 (entre altres gasos)que estem emetent a l’atmosfera. Per sort hi ha un acord internacional anomenat el Protocol de Kioto que intenta reduir aquesta emissió de gasos a l’atmosfera per part dels països...però com no ,sempre hi ha alguns països com per exemple Canada i EEUU que per motius econòmics ( Quina sorpresa!!!) no els convenia aquest acord i finalment decidiren abandonar-lo en el cas de Canada i firmar el tractat però no fer cas de les  seues lleis en el cas de EEUU.
Per altra banda l’esser humà pot ser extraordinari a l’hora de defendre/cuidar el medi ambient mitjançant persones que reciclen , cuiden els paratges naturals, a l’hora de fer alguna activitat en el medi ambient intenten provocar el menor impacte possible en l’hàbitat de la zona...

 En la meua opinió gracies a aquestes persones i a ONG’s ( com per exemple Greenpeace) que per mitja de una bona l’educació rebuda, poden e intenten defendre el medi ambient front a grans potencies que per mitja de  interessos econòmics establits fan mal be el únic habitat que podem viure: LA TERRA 

Vos deixe amb un xicotet vídeo que explica per damunt  el tema de educació ambiental que a moltes persones ens fa falta:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada