Translate

dilluns, 19 de maig del 2014

Relació entre Recreacionisme y Utilitarisme

En la meua opinió si que tenen relació aquests 2 conceptes. El que busca el recreacionisme es una vida basada en accions lúdiques/divertides que provoquen felicitat en el individu practicant i el que busca l‘utilitarisme es  basa en la producció de accions útils de  individu que la practica en la qual desencadena en un estat de  felicitat. La característica principal que els relaciona es el producte final de cada concepte: La felicitat
Des de el meu punt de vista aquesta relació es pot diferenciar en  2 vessants:
Per una banda la practica de aquests 2 conceptes es pot fer de forma  individual. El que provoca aquestes accions es una cerca de felicitat mes personal, es dir , que sols es busca la reproducció de  accions útils i lúdiques de forma mes egoista sense importar si teua la felicitat personal suposa felicitat per als demes. El que pot arribar a  fomentar es una societat mes individualitzada que nomes pensa en la felicitat personal. Aquesta practica nomes es pot dur a terme si en la seua realització no entres en conflicte amb altres persones privant-los de la seua felicitat.
Per altra banda esta  la practica de aquests 2 conceptes de forma col·lectiva. El que pot arribar a desencadenar es una cerca de felicitat dirigida a fomentar la felicitat dels demes, es a dir, la practica del recreacionisme i del utilitarisme es basaria en buscar teua felicitat mitjançant la socialització i la practica de activitats amb altres persones pensant en la felicitat dels demes.


Desprès de haver reflexionat un poc del tema tractat en el examen de hui, vos llance aquesta pregunta:  Si jo soc feliç en el que faig, m’importa la felicitat dels demes?


1 comentari:

  1. Emilio, en l'exàmen se preguntava pel principi d'utilitat, no per l'utilitarisme. Espere que no t'hages comfós amb els termés en l'exàmen.

    Responent a la teua pregunta te faré altra pregunta:
    ¿Podries ser plenament feliç si els teus amics o familiars estigueren mal?

    ResponElimina